Adana 2 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Adana 2 No’lu (Üniversite) Şubesi, İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Adana 2 No’lu (Üniversite) Şubesi, il divan toplantısı Nezihe Yalvaç Turizm Meslek Lisesinde yapıldı.

Şube Başkanı Mehmet Benli divan üyelerini selamladıktan sonra 2013 ve 2014 Öğretim yılının akademisyenlere, idari personele, öğrenci ve ailelerine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Başkan Benli “Çukurova üniversitesinde Yükselme ve unvan değişikliğinin yapılmaması sonucu yaptıkları işin karşılığı ücreti alamayan arkadaşlarımızın mağduriyeti devam etmektedir. 31.08.2013 tarihli ve 28751 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. Biran önce alt yönetmelik yönetici keyfiyetinden arındırılmış olarak hazırlanmalı ve sınavlar yapılarak mağduriyetler giderilmelidir” dedi.

Toplu sözleşme sonucunu değerlendiren Benli “2014 yılı maaş zammının taban aylığa yapılan brüt 175, net 123 TL tutarındaki taban aylık üzerinden gerçekleşmesi, kamu görevlilerinin %90’a, emekli kamu görevlilerinin ise %95’e yakın bölümü açısından daha fazla getiri sağlandı. Kamu görevlilerine ödenecek emekli ikramiyesinde 1 Ocak 2014’ten geçerli olmak üzere 5250 TL artış sağlandı. Akademik personelin, ücretleri ve özlük haklarındaki iyileştirme 1 Ocak 2014’ten önce yapılmalıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Ve Memur-Sen’in kazanımlarının, yine kendi kazanımlarıyla karşılaştırıldığını, kazandıran sendika olarak alternatifinin olmadığını ifade eden Benli “kazanımlar devam edecek” dedi.

Divan üyelerinin konuşmalarından sonra soru ve eleştirilere cevap verirken Çukurova Üniversitesi promosyonu ile ilgili bir soruya, Türkiye’nin onayladığı İLO sözleşmelerine, çalışanların temsil edilmediği protokol sürecinin aykırı olduğunu belirterek Sayın Rektörden imzalanan protokolü iptal etmesi için girişimde bulunacağız. Çalışmalarımız devam ediyor dedi.