Adana 2 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu Şube 4. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu Şube 4. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurula tek listeyle giren mevcut Başkan Mehmet Benli, delegelerin oylarını alarak yeniden Başkan seçildi. 

Adana Öğretmen Evi’nde düzenlenen Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu (Üniversite) Şube Olağan Genel Kuruluna, Adana Memursen İl Temsilcisi  Eğitim-Bir-Sen Adana şube Başkanı Mehmet Sezer,  STK temsilcileri, Memur Sen’e bağlı sendika başkanları, şubenin delege ve üyeleri katıldı.
Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu Şube’nin Olağan Genel Kongresi’nde güven tazeleyerek bir kez daha başkanlığa seçilen Mehmet Benli, protokol konuşmasında söz alarak "Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benlik ve kimlik olarak içselleştirdiği manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen duygularla, bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yapıyoruz. 

Bizim kongrelerimiz, daha iyisini yapmanın, daha güzel olana ulaşmanın, daha doğruyu birlikte başarmanın, iyi niyetli, cesur, samimi arayışların, birlikte bulmanın, birlikte var, birlikte güçlü olmanın buluşmasıdır. 

Eğitim-Bir-Sen, üyemiz için emek, ekmek, temel hak ve özgürlük mücadelesi olmasının yanı sıra, yerelden evrensele doğru kötülükleri eliyle düzelten, sözüyle müdahale eden, hiç olmazsa kalbiyle buğzeden bir dayanışma hareketidir. 

Bu köklü, ilkeli, inançlı hareket,   aklını istişareyle oluşturmakla, yolunu, yöntemini danışarak, konuşarak belirlemekle daha bir önem kazanmaktadır. Bu yönüyle tam bir demokrasi şöleni olan kongrelerimiz, en yaygın, en verimli istişare zeminleri, imkânları olmuştur. Bu münasebetle her birinizi tekrar selamlar, kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Kazanımlar dan söz eden Benli Üniversite idari personelinin merkezî yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasının ve Sözleşmeli personelin kadro sorununun karara bağlanması ve 2022 yılında çözülecek olması,
öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin yüzde 60 oranında ödenmesi ve 2022 - 2023 yıllarında da devamının sağlanması, 
toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkartılması, gibi, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında, pek çok konunun kazanıma dönüştürülmesinde, 
kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında mücadelemiz, girişimlerimiz, katkımız, imzamız vardır.  

Bu kararlılığı gösteren eğitim çalışanlarının, ufkunu aydınlatan kahraman, bilge öncüleri sizlersiniz. Sizleri can-ı gönülden kutluyorum. Görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyor yeniden seçilenlere başarılar diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Genel kurulda, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı sayın Ali Yalçın'ın kutlama mesajıda okundu.