Adana 2 Şubesi

'Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri' çalıştayımızı gerçekleştirdik

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu personel rejimini değiştirmeyi masabaşında tasarlayan çalışma tarzları yerine, mevcut ve muhtemel sorun alanlarının tespitinden hareketle 21. yüzyıl Türkiyesi’ne uygun bir personel rejimini kamu görevlileriyle birlikte tasarlama gerekliliğine inandıklarını belirterek, “Eğitim çalışanlarının sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini ele alan çalıştayımız, bu gerekliliğin bir sonucudur” dedi.

Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” çalıştayı, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan yardımcılarının katılımıyla yapıldı. Bu çalıştaya, Şubemiz  Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcımız Hasan Özgür ÖZEN katılarak Şubemize bağlı değerli üyelerimizin görüş ve önerilerini dile getirdi.

 

Sorunların çözümü için elimizden geleni yapıyoruz

Çalıştayın açılışında konuşan Ali Yalçın, eğitim çalışanlarıyla omuz omuza vererek birçok sorununun çözümünü sağladıklarını ifade ederek, “Eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, ekonomik ve sosyal problemlerinin çözüme kavuşturulması için, dün olduğu gibi, bugün de elimizden geleni yapıyoruz. Bu amaçla buradayız ve bu toplantının sonunda, şubelerimizin oluşturdukları komisyonların yapmış oldukları çalışmalar ele alınacak, tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri raporlaştırılacaktır” şeklinde konuştu.

Çalıştayın, 5. Dönem Toplu Sözleşme’de eğitim çalışanlarının talepleri, sendikamızın teklifleri için son derece önemli olduğunu kaydeden Yalçın, “Yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz emek, akıttığımız ter, sadece üyelerimize değil, bütün eğitim çalışanlarına kazanım sağlıyor. Yine bir toplu sözleşme arifesindeyiz ve bir teşkilat olmanın, Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın gereğini yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla’nın da bir konuşma yaparak çalışmalara ilişkin bilgi verdiği toplantıda, Öğretmenler Komisyonu, Eğitim Yöneticileri Komisyonu, Kadın Çalışanlar Komisyonu, Üniversite ve KYK Çalışanları Komisyonu ve GİH, YHS, THS Komisyonu, şube ve üniversite temsilciliklerinin raporlaştırdıkları çalıştay faaliyetleri ile üyelerden ve eğitim çalışanlarından gelen görüş ve önerilerin özetlenmesi suretiyle hazırlanan ön raporları müzakere ederek çalışmasını tamamladı.