Adana 2 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN 2 NOLU ŞUBEDEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE ZİYARET

Eğitim Bir Sen Adana 2Nolu Şube Başkanı Mehmet Benli, Başkan yardımcıları Adem Koçer, İlyas Okutan ve Abdulbaki Örnek,  Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

Üniversitedeki güncel konular değerlendirildi. Başkan Benli, Yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile Kurumda yapılan sınavlarda idari personele görev verilmemesi konusunu değerlendirirken “Yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılması konusundaki kararlılığınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. 2017 yılında yapılacak sınav, bütün boş kadroların ilan edilmesiyle birlikte geçmişte uzun süre sınav yapılmadığı için oluşan mağduriyetleri de giderecektir. Çalışanlar kendi kurumlarındaki sınavlarda görev almazken başka kurum personelinin görevlendirilmesini doğru bulmuyoruz. Sistemdeki personelle ilgili yanlışlıkların düzeltilmesi gerekir.” dedi. Sayın Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılması konusunda çalışmalara başlandığını, sınavın Çukurova Üniversitesi sınav merkezi tarafından yapılacağını söyledi. Sınavda görev almakla ilgili şikayetlerin değerlendirileceğini haklı olan şikayetlerle ilgili gerekenin yapılacağını belirtti.

Ziyaretten dolayı karşılıklı memnuniyetin bildirildiği görüşmede Başkan Benli, sendikanın yayınlarından Bilge Sendikacı Mehmet Akif İnan, Eğitime Bakış ve Eğitim ve İnsani Bilimler Dergisi’nden oluşan eserleri takdim etti.