Adana 2 Şubesi

15.Genişletilmiş İl Divan Toplantımızı Yaptık

Genel başkan yardımcımız Şükrü Kolukısa'nın katılımi Eğitim-Bir-Sen  Adana Şubelerimizin ev sahipliğinde 15.Genişletilmiş il divan toplantımızı gerçekleştirdik. Kişilik yönetimlerimiz DSİ Tesislerinde Yaptığımız toplantımıza Şube yönetimleri, 34, İlçe yönetimleri, Kadınlar Komisyonu, Eğitim-Bir-Sen Genç Memur-Sen Engeliler komisyonumuz katıldı. 

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubemizin 15. Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılan Kolukısa, gelişmiş ülkelerde sivil inisiyatiflerin, özellikle de sendikaların kanunlara etki ettiğini, kanunların yapılışında rol aldıklarını ve toplumu ilgilendiren her konuda söz sahibi olduklarını hatırlatarak, “Toplumun isteklerini, beklentilerini ve ihtiyaçlarını dillendirirler. Yapılacak yasal düzenlemelerin de toplumun isteği ve beklentisi yönünde olması konusunda da mücadele ederler. Az gelişmiş ve gelişmemiş ülkelerde ise kanunlar sendikalara şekil verirler, sendikaların sınırlarını belirlerler. Az gelişmiş ülkelerde kanunlar kurumları değil, insanları şekillendirme işlevi görür. Bizim sendikacılığımızın çıkış noktası önce kurumları, kurumlar aracılığıyla da insanları şekillendiren bu anlayışa karşı çıkmaktır. Toplum adına daha fazla söz sahibi olmaz, toplumun tüm hissiyatını sosyal alana yansıtmak, onların istek ve beklentilerini hükümetten mücadele ederek almak, insanı devlete hizmet eden bir nesne değil, devleti insana hizmet eden bir aygıta ve araca dönüştürmek” diye konuştu.

 

Toplantıda, Memur Sen Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer Eğitim-Bir-Sen Adana Şube  Üniversite  Başkanımız Mehmet Benli de birer Selamlama konuşması yaparak, şube Faaliyetleri Hakkında Bilgi verdiler.